Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ενημέρωση για την κινητοποίηση στον "Φούρνο του Λάμπρου"

Εχθές, Τρίτη 15 Απρίλη, το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων συμμετείχε στη παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και απολυμένοι από το κατάστημα "Φούρνος του Λάμπρου" στη Θεσσαλονίκη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, νυχτερινά, ένσημα, υπερωρίες κλπ.

Η στάση της εργοδοσίας ήταν σκόπιμα προκλητική: σύσσωμη η οικογένεια του εργοδότη (σύζυγος, θυγατέρες, γαμπροί συνδέονται όλοι οικονομικά με την επιχείρηση κ έδωσαν το παρόν) έβριζαν τους διαδηλωτές, έσπρωχναν, έσχιζαν προκηρύξεις προσπαθώντας με κάθε τρόπο να προκαλέσουν ένταση.Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν άργησαν να εμφανισθούν, κρατώντας όμως μια απόσταση ασφαλείας ενάμισι οικοδομικού τετραγώνου.

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές διατήρησαν τη ψυχραιμία τους παρά τις προκλήσεις, και επιχείρησαν να αποχωρήσουν συγκροτημένα προς το ΕΚΘ μετά από μία ώρα διαμαρτυρίας. Κατά την αποχώρηση όμως περικυκλώθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις (ΥΜΕΤ και ΔΙΑΣ). Στο σημείο αυτό η αστυνομία έδρασε απροκάλυπτα ως σεκιούριτι της εργοδοσίας: υπό της υποδείξεις μιας εκ των θυγατέρων του αφεντικού, που έδειχνε έναν ένα τους διαδηλωτές με το δάχτυλο, οι άντρες των ΥΜΕΤ ξεκίνησαν τις προσαγωγές!

Η κινητοποίηση, που ξεκίνησε με 50 άτομα έξω από το Φούρνο του Λάμπρου, κατέληξε τελικά με περισσότερα από 150 έξω από το ΑΤ Λευκού Πύργου (στην πλατεία Αριστοτέλους)! Υπό τη πίεση του αλληλέγγυου κόσμου και υπό τον φόβο αντιμηνύσεων, η εργοδοσία απέσυρε τις ανυπόστατες κατηγορίες και οι τέσσερις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τις επευφημίες των συγκεντρωμένων!

Η παράσταση διαμαρτυρίας αυτή ήταν μόνο η αρχή! Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν δυναμικά, μέχρι την οριστική δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων - απολυμένων στο Φούρνο του Λάμπρου! Το δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσ/νίκης θα βρίσκεται εκεί, γνωρίζοντας πως κάθε μικρή νίκη των επισφαλώς εργαζόμενων στις μαύρες επιχειρήσεις του επισιτισμού αποτελεί εχέγγυο για τη συνολική ανατροπή των συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα που επικρατούν σε όλο τον κλάδο!

                                                  http://youtu.be/YSlW7rNRytg




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου