Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΠΙΤΑΓΗ VOUCHER ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;


ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ VOUCHER

ΠΕΜΠΤΗ 25/09 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ Εργατικό Κέντρο Θεσσ/νίκης

Συμμετέχουν επιλαχόντες των πρηγούμενων προγραμμάτων voucher - μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας – προγραμματίζουμε τη δράση μας

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασής μας:


Μας δίνεται η ευκαιρία μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης ανεργίας που συναντάμε κάθε τρίμηνο στις ουρές του ΟΑΕΔ να ξεκινήσουμε την εργασία μας στη θέση που «επιθυμούμε». Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Στην ουσία, ανήκουμε σε μια διαφορετική ομάδα, που δεν έχει κανένα εργασιακό δικαίωμα. Ενώ παράγουμε έργο, δεν είμαστε εργαζόμενοι. Γι' αυτούς, είμαστε “ωφελούμενοι”. Μας δίνεται λοιπόν η ιδιότητα του πρακτικάριου με σεμιναριακή-πρακτική άσκηση, ώστε όσα πτυχία και να έχουμε, είτε διπλώματα, είτε μεταπτυχιακά, είτε διδακτορικά, να παίρνουμε μισθό ανειδίκευτου εργάτη χωρίς να έχουμε καν τα δικαιώματά του.

Είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, καθώς δε συμπεριλαμβανόμαστε σε κανένα εργατικό νόμο, ενώ φορολογούμαστε κανονικά, χωρίς να έχουμε ένσημα. Είμαστε τα νούμερα της ανεργίας που με κάθε μέσο, κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ ΔΝΤ,  πασχίζουν να αποκρύψουν στη δημόσια εικόνα αλλά επιβάλλουν βίαια στη γενιά μας. Μήπως λοιπόν ο στόχος τους δεν είναι η επονομαζόμενη κατάρτηση της νέας γενιάς αλλά η αντικατάσταση των απολυμένων ιδιωτικών υπαλλήλων στις επιχειρήσεις, χωρίς μάλιστα κανένα κόστος για τον εργοδότη;

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μια-ακόμη-μικρή νίκη !

Μια-ακόμη-μικρή νίκη !

"Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 307/2014 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση των καταστηματαρχών, εμπόρων και ιδιωτικών υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 7/7/2014 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές."
Σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζουμε την προσωρινή απόφαση του ΣτΕ για την Κυριακάτικη Αργία που δικαιώνει εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, συνδικάτα, κινήματα και επιτροπές κατοίκων που όλοι μαζί τάχθηκαμε εξαρχής καθολικά απέναντι στο συγκεκριμένο μνημονιακό μέτρο που αποφάσισε η κυβέρνηση.