Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ένας χρόνος διεκδικήσεων για δωρεάν μετακινήσεις ανέργων



Ένας χρόνος πέρασε από την πρώτη παρέμβασή μας στον ΟΑΣΘ όπου διεκδικήσαμε και πετύχαμε τις πρώτες διαγραφές προστίμων ανέργων. Από τότε ως σήμερα, με μηνιαίες παρεμβάσεις μας για διαγραφές προστίμων, με καμπάνιες ενημέρωσης ανέργων και επιβατικού κοινού, με πρωτοβουλίες για ευρύτερο συντονισμό φορέων ενάντια στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ και στην φθίνουσα ποιότητα των μετακινήσεων της πόλης, με παραπάνω από 150 διαγεγραμμένα πρόστιμα ανέργων, δικαιωνόμαστε σήμερα από την ανακοίνωση του προέδρου του ΟΑΣΘ για δωρεάν μετακινήσεις ανέργων στην πόλη. Μια ακόμα νίκη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, μια ακόμη απόδειξη ότι οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να είναι νικηφόροι!



Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του ΟΑΣΘ για τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης ρύθμισης, δηλώνουμε ότι δεν εφησυχάζουμε. Από τη μία, τα χρήματα της επιδότησης προέρχονται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Από την άλλη, δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το μέτρο αυτό θα αφορά όλους τους ανέργους ή συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων και ποιες θα είναι γενικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής στη ρύθμιση. Ως Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά μέχρι όλοι οι άνεργοι να μπορούν να μετακινούνται δωρεάν χωρίς εξαιρέσεις και ελεύθερες μετακινήσεις με ημερομηνία λήξης. Σας καλούμε την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00 σε παρέμβαση για τη διαγραφή προστίμων ανέργων και τη διεκδίκηση δωρεάν μετακινήσεων έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Διαγραφές προστίμων ανέργων στον ΟΑΣΘ

Συνάνεργοι και συνάνεργες, 

την Τρίτη 13/01, στις 12:00μμ, στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Μπότσαρη και Παπαναστασίου, στάση "Γραφεία" με το 10) θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μηνιαία παρέμβαση του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης για τη διαγραφή προστίμων ανέργων και τη διεκδίκηση δωρεάν μετακινήσεων. 

Οι παρεμβάσεις μας αυτές κλείνουν ήδη ένα χρόνο επιτυχίας, έχοντας διαγράψει πάνω από 150 πρόστιμα και είναι παραπάνω από αναγκαίες στο ασφυκτικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που ζούμε. Ειδικά τη στιγμή που ο ΟΑΣΘ αυξάνει τα εισιτήρια, μειώνει τα δρομολόγια, κόβει τα νυχτερινά και κυρίως προσλαμβάνει "φουσκωτούς" ελεγκτές που τραμπουκίζουν περισσότερο τους επιβάτες παρά ελέγχουν τα εισιτήρια τους, η αλληλεγγύη μας, η συλλογική δράση και διεκδίκηση των αιτημάτων μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. 

Γι αυτό σας καλούμε να στηρίξετε τη δράση μας και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, μεταξύ άλλων, δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους και έναν δημόσιο κοινωνικό φορέα μετακινήσεων στην πόλη! 

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 69553553176975523396 και στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/diktioanergwnthess 

Παρακαλούμε προωθείστε την συγκεκριμένη ανακοίνωση και την νέα ημερομηνία των παρεμβάσεων μας για διαγραφές προστίμων στον ΟΑΣΘ (13 κάθε μήνα) ώστε να μαθευτεί η συγκεκριμένη δράση σε όσους περισσότερους άνεργους της πόλης.