Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!



Τη Δευτέρα 29/06 ο ΟΑΣΑ, ο δημόσιος οργανισμός συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε πως θα παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε όλους τους επιβάτες μέχρι και τη Κυριακή του δημοψηφίσματος, συμβάλλοντας έτσι στην αντιστροφή του κλίματος τρομοκρατίας που καλλιεργούν τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Μάλιστα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση, το μέτρο πρόκειται να διατηρηθεί για όλους τους ανέργους και μετά τη Κυριακή 5.7, ενώ όλα τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από τον ΟΑΣΑ διαγράφονται δια νόμου!

Αυτά όσον αφορά τον ΟΑΣΑ, που είναι δημόσιος φορέας. Δυστυχώς όμως για το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, ο ΟΑΣΘ, ο κρατικά επιδοτούμενος οργανισμός που έχει το μονωπώλιο στις συγκοινωνίες της πόλης από τη δεκαετία του ’50, είναι ιδιωτικός. Ένας ιδιωτικός φορέας με σταθερή επιχορήγηση από το κράτος, με σταθερά κέρδη των μετόχων του ακόμη και σε καιρούς κρίσης, που ποτέ δεν δίνει ρέστα στους κερματοδέκτες εντός των λεωφορείων, που αυξάνει τα εισιτήρια σε καιρό κρίσης και μειώνει τη συχνότητα των δρομολογίων, ο ΟΑΣΘ του οποίου τα λεωφορεία έχουν να ανανεωθούν από τον καιρό του Νώε ενώ ο Οργανισμός έχει εισπράξει το σύνολο του κόστους αγοράς τους, ο ΟΑΣΘ της κυνικής αδιαφορίας για τους συμπολίτες του.

Το αποτέλεσμα: σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απάντηση του προέδρου του ΟΑΣΘ στη πρόταση για δωρεάν μεταφορές για την εβδομάδα του δημοψηφίσματος ήταν η απαίτηση από τη κυβέρνηση ποσού 288.000 ευρώ, για να καλύψει τη χασούρα! 

Απέναντι στην απαράδεκτη αυτή στάση του ΟΑΣΘ καλούμε τους συμπολίτες μας να διεκδικήσουν και να επιβάλουν στη πράξη τη δωρεάν μετακίνηση τους για όλη την εβδομάδα μέχρι και το δημοψήφισμα, με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα μέσα στα λεωφορεία! Καλούμε, επίσης, τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, έστω και τώρα, να αποσύρει τους ελεγκτές από τα αστικά λεωφορεία αυτή την εβδομάδα και να μην επιχειρήσει να επιβάλλει πρόστιμα στους συμπολίτες μας!

Ως δίκτυο Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης καλούμε τη Παρασκευή 03/07 στις 12:00μμ σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΘ (Μπότσαρη & Παπαναστασίου) όπου θα απαιτήσουμε τη διαγραφή ΟΛΩΝ των προστίμων που θα έχουν τυχόν κοπεί από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και να διεκδικήσουμε δωρεάν μεταφορές μέχρι και τη Κυριακή 5 Ιουλίου αλλά και μόνιμα για όλους τους ανέργους!

-Δωρεάν μετακινήσεις για όλους μέχρι και τη Κυριακή 5 Ιούλη!

-Μόνιμες δωρεάν μεταφορές για ανέργους, φοιτητές, μαθητές, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες!


-Έναν δημόσιο, φτηνό και ποιοτικό φορέα αστικών συγκοινωνιών για τη πόλη μας!