Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Το Δίκτυο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τον μεγαλειώδη αγώνα που δίνει εδώ και μήνες ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για να ακυρώσει κάθε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας – περιουσίας από κράτος και τράπεζες, να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση.

Ο αγώνας αυτός δείχνει με τον σαφή τρόπο τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία ώστε να επιβάλλουν τις ανάγκες τους. Κόντρα στην κυβερνητική προπαγάνδα που δε δίστασε να πει πως «υπάρχουν μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας», που δε δίστασε να εκδώσει non-papers σπιλώνοντας τον αγώνα μας. Κόντρα στις απαγορεύσεις και τις επιθέσεις της αστυνομίας. Προτάσσοντας το δίκιο τού αγώνα μας για ζωή με αξιοπρέπεια, απαντάμε μαζικά, μαχητικά και δυναμικά  στην επίθεση κυβέρνησης-«εταίρων» και τραπεζών.

Ως άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι/ες, κομμάτι της κοινωνίας που δέχεται με τον πιο ακραίο και άμεσο τρόπο τις επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους ανθρώπους για τους οποίους διακυβεύεται μέρα με τη μέρα η ύπαρξη μιας στέγης και άλλων βασικών αγαθών. Μέσω του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης θα δίνουμε τη μάχη μέχρις ότου η κυβέρνηση αναγκαστεί να ψηφίσει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατοχυρώνει το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και θα προστατεύει πραγματικά τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. 

Με βάση την παραπάνω λογική, δηλώνουμε πως στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Συντονισμού για τη διοργάνωση συναυλίας αλληλεγγύης σ’ αυτούς που χτύπησε η κρίση, συναυλία αντίστασης στην εφαρμοζόμενη πολιτική και ανατροπής της, συναυλία νίκης του μαζικού δυναμικού ανυποχώρητου αγώνα, την Παρασκευή 9 του Δεκέμβρη, στις 8.οο μ.μ., στο Ιβανώφειο!

Το κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης: http://laikisynelefsidsynth.blogspot.gr/2016/12/blog-post_6.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου