Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Αριθμός ρεκόρ διαγραφής προστίμων τον Φλεβάρη!








Συνάνεργοι και συνάνεργες,

πριν λίγες μέρες στον ΟΑΣΘ, μαζεύτηκαν 70 άτομα με 60 πρόστιμα, αριθμός ρεκόρ μέσα στα δύο χρόνια παρέμβασής μας για τις διαγραφές προστίμων. Σε αυτό φυσικά συντελεί η πρόσληψη επιπλέον ελεγκτών από τον ΟΑΣΘ, ο οποίος μας διεμήνυσε ότι οι έλεγχοι θα κινηθούν σε τέτοιους ρυθμούς το επόμενο διάστημα. Και όλα αυτά, τη στιγμή που αναμένουμε νέες αυξήσεις εισιτηρίων ενώ το εισόδημα μας (και αυτών που μας στηρίζουν) συρρικνώνεται, δουλειές δεν υπάρχουν και η κρίση βαθαίνει ακόμη περισσότερο πλήττωντας ακόμα περισσότερους ανέργους συμπολίτες μας.

Τον Μάρτη κλείνουμε δύο χρόνια διαγραφών προστίμων στον ΟΑΣΘ.  Δύο χρόνια μετά από την πρώτη μας παρέμβαση, τα πράγματα αντί να βελτιώνονται χειροτερεύουν. Αυξήσεις εισιτηρίων, περικοπές δρομολογίων (βλ. λεωφορεία πίτα), κακή συντήρηση, όχι νυχτερινά δρομολόγια, ακραία περιστατικά ελέγχων και ο κατάλογος συνεχίζεται...

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια καμπάνια για το θέμα του ΟΑΣΘ με αφορμή τα δύο χρόνια διαγραφών προστίμων. Μέσα από αυτήν την καμπάνια, θέλουμε αφενός να αναδείξουμε ξανά το πάγιο και διαρκές αίτημα όλων μας για δωρεάν μετακινήσεις ανέργων και αφετέρου να έρθουμε ξανά σε επαφή με όλους εκείνους που βρεθήκαμε για την διαγραφή των προστίμων μας τα τελευταία δύο χρόνια.

Έτσι, τη Δευτέρα, 29/02, στις 19:30, στο Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 και Βενιζέλου) θα συναντηθούμε για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε αυτήν τη μεγάλη καμπάνια. 

Σας προσκαλούμε να έρθετε με ιδέες και όρεξη για να κάνουμε κάτι πραγματικά μεγάλο! 

Σας περιμένουμε!

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση μας σε εκπομπή της ΕΡΤ3 με θέμα τον ΟΑΣΘ και καλεσμένο τον υφυπουργό κ. Σγουρίδη


Το μείζον θέμα των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα του ΟΑΣΘ σε μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εκπομπή σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του οργανισμού. Παρεμβαίνει το μέλος του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης, Παντελής Απότσος.