Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου για 20 Απρίλη: Ημέρα ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ανεργία έχει ήδη ξεπεράσει το 30% και οι άνεργοι πλησιάζουν το 1,5 εκατομμύριο. Οι άνεργοι είναι κομμάτι της εργατικής τάξης. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από όσους εργαζόμενους έχουν ακόμη δουλειά. Η ανεργία, η απασχόληση, η ημι-απασχόληση δεν χωρίζονται με σινικά τείχη. Στην εποχή που ζούμε ξέρουμε όλοι πόσο εύκολο είναι να βρεθούμε στις ουρές του Ο.Α.Ε.Δ.
  
Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μαζικό και δυναμικό κίνημα ανέργων που να απαιτήσει, από κράτος και εργοδότες, εξασφάλιση εργασίας και μέτρα υποστήριξης των ανέργων. Για να μπορέσουν οι άνεργοι να ζήσουν με αξιοπρέπεια και όχι να πεταχτούν στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση. Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο να σκεφτούμε και να οργανώσουμε δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας για τη στήριξη των ανέργων. Η ανεργία δεν είναι ατομική υπόθεση του κάθε ανέργου, αλλά ζήτημα που πρέπει να μας απασχολεί όλους συλλογικά.
  
Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης στηρίζει την  συγκρότηση του Δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων και την μέρα δράσης κατά της ανεργίας στις 20 Απρίλη. Επιδίωξη μας είναι κάθε σωματείο να δημιουργήσει επιτροπές ανέργων. Το ζήτημα της ανεργίας και των ανέργων να γίνει κεντρικό ζήτημα  όλων των σωματείων και του εργατικού κινήματος και σε συντονισμό με τις συλλογικότητες των ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων να διεκδικήσει:
 
  • Δουλειά με αξιοπρέπεια, δουλειά και αξιοπρέπεια! 
  • Όχι στις απολύσεις! Μείωση του ωραρίου, αύξηση του βασικού μισθού!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!       
  • Κανένας άνεργος μόνος του! Επίδομα ανεργίας, περίθαλψη & ασφάλιση , δωρεάν μετακινήσεις-μεταφορές για όλους τους ανέργους!

20 ΑΠΡΙΛΗ: ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ
Συγκέντρωση 1μμ στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου