Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πέμπτη 30/5 στις 6μμ συνέλευση του Δικτύου στην πλατεία του Άγιου Θεράποντα Τούμπας



ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΟΡΑΤΟΙ

Είμαστε το πιο ενεργό και καταρτισμένο κομμάτι της κοινωνίας που στάλθηκε στο περιθώριο από τις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων. Είμαστε οι άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι της πόλης που αποφασίσαμε να δικτυωθούμε για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή και εργασία, την πρόσβαση στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την πρόσβαση στον πολιτισμό και τις δωρεάν μεταφορές.
Δεν είμαστε ένας απλός στατιστικός αριθμός στις εικόνες των τηλεοράσεων αλλά πολίτες με δικαιώματα και ανάγκες. Το δίκτυο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων είναι μια δομή που προσπαθεί να βγάλει τους άνεργους και τους επισφαλώς εργαζόμενους από αυτό το κοινωνικό περιθώριο, να προτάξει και να διεκδικήσει τα αιτήματα αυτών για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή και εργασία.

Σαν πρώτο βήμα διεκδικούμε την δωρεάν Μετακίνηση όλων των ανέργων με τα ΜΜΜ της πόλης. Για να μπορούμε να ψάξουμε δουλειά, για να μπορούμε να πάμε στον ΟΑΕΔ, για να μην αναγκαζόμαστε να μένουμε σπίτια μας. Προκειμένου να επιτευχθεί το αίτημα αυτό προσπαθήσαμε να ανοίξουμε τον αγώνα μας στην κοινωνία και τους άνεργους της Θεσσαλονίκης, κάνοντας παρεμβάσεις στους τοπικούς ΟΑΕΔ, αποσκοπώντας στην μαζικοποίηση του αγώνα μας.

Απαιτούμε από τις αρχές τις πόλης και τον ΟΑΣΘ να σταθούν αρωγοί σε αυτό τον αγώνα και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας. Μετά από μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στην διοίκηση του ΟΑΣΘ πετύχαμε την στήριξη του αγώνα μας καθώς και την προφορική δέσμευση του δεύτερου για παραγραφή προστίμων στους άνεργους πολίτες.

Αυτό δεν μας φτάνει!!!

Απαιτούμε την γραπτή δέσμευση του ΟΑΣΘ ότι θα παραδίδει δωρεάν μηνιαίες κάρτες μεταφοράς σε όλους του ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας. Προγραμματίζουμε νέα παρέμβαση στην διοίκηση του ΟΑΣΘ προκειμένου να κατοχυρώσουμε αυτό το αίτημα.  

Καλούμε όλους τους άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους καθώς και συλλογικότητες και σωματεία, στην συνέλευση του Δικτύου στην πλατεία του Άγιου Θεράποντα Τούμπας την Πέμπτη 30/5 στις 18:00 προκειμένου να συζητήσουμε για την μαζικοποίηση αυτής της προσπάθειας με στόχο την υλοποίησή της.



ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΑ ΑΤΟΜΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου