Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Μια-ακόμη-μικρή νίκη !

Μια-ακόμη-μικρή νίκη !

"Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 307/2014 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση των καταστηματαρχών, εμπόρων και ιδιωτικών υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 7/7/2014 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές."
Σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζουμε την προσωρινή απόφαση του ΣτΕ για την Κυριακάτικη Αργία που δικαιώνει εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, συνδικάτα, κινήματα και επιτροπές κατοίκων που όλοι μαζί τάχθηκαμε εξαρχής καθολικά απέναντι στο συγκεκριμένο μνημονιακό μέτρο που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Με τακτικές παρεμβάσεις μας τις Κυριακές τόσο σε εργασιακούς χώρους όσο και έξω στο δρόμο θεωρούμε πως παίξαμε και μεις ένα μικρό ρόλο προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Θεωρούμε δε, πως υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος για την οριστική εγκατάλειψη των συγκεκριμένων κυβερνητικών σχεδίων και δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε μέχρι αυτή η απόφαση να γίνει καθολική για όλες τις Κυριακές του χρόνου !
Από τους πρώτους μήνες εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου έγινε ξεκάθαρο ότι ευνόησε μόνο μικρό αριθμό επιχειρήσεων πολυεθνικών συμφερόντων, σε βάρος των πενιχρά αμοιβόμενων εργαζομένων. Δεν δημιούργησε ούτε μία νέα θέση εργασίας και δεν απέφερε πρόσθετο τζίρο στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς οι καταναλωτές έχουν «στεγνώσει» από τα μέτρα της λιτότητας.
Για εμάς η Κυριακάτικη αργία είναι, η μέρα που δε δουλεύουμε αλλά ξεκουραζόμαστε. Είναι η μέρα που δεν έχει συνεχόμενες ώρες ορθοστασίας, που δεν έχει πήγαινε - έλα για να ικανοποιηθεί ο παράξενος πελάτης, είναι η μέρα που την χρειαζόμαστε για να μπορούμε να αντέξουμε την υπόλοιπη εβδομάδα σε μια δουλειά που μας δίνει όλο και λιγότερα και απαιτεί όλο και περισσότερα.
Οι Κυριακές είναι για να ξεκουραζόμαστε, να πηγαίνουμε βόλτα στη παραλία, να δούμε την παρέα μας, την οικογένεια μας, να κάνουμε έρωτα με το φίλο ή τη φίλη μας, να πάμε γήπεδο, να δώσουμε χρόνο σε εμάς.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ - Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου