Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ!
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗN ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Την Τετάρτη 11/02 ξεκινά με έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους αντιπροσώπους των δανειστών «εταίρων». Κεντρικό θέμα της συζήτησης ο τρόπος διαχείρισης του ελληνικού (και όχι μόνο) χρέους και η πολιτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αποτέλεσμα της μέχρι τώρα πολιτικής πρότασης των «εταίρων», των επιτελείων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ήταν τα 5 χρόνια της μνημονιακής πολιτικής: μια 5ετία λιτότητας, φοροεπιδρομών και εκτίναξης της ανεργίας στο 30%, που έφτασε τη χώρα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης ενώ ταυτόχρονα άνοιξε την ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων, αυξάνοντας την περιουσία και τον αριθμό των Ελλήνων ολιγαρχών. Μια πολιτική που με εργαλείο το χρέος επέβαλε αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις (όπως η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η διαθεσιμότητα), ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

Από την πλευρά μας, ως άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι, «παιδιά» της ελληνικής κρίσης, δηλώνουμε ευθαρσώς πως δεν παζαρεύουμε τις κοινωνικές μας ανάγκες με κανέναν, πόσο μάλλον με αυτούς που μέχρι σήμερα μας στερούσαν τα στοιχειώδη δικαιώματα! Ανεξάρτητα από τις διαθέσεις των «εταίρων» σε ΕΕ και ΔΝΤ, διεκδικούμε μέτρα προστασίας και ενίσχυσης της εργασίας, αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων:

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ζητάμε αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην πρέπει να διαπραγματεύεται ατομικά με τον εργοδότη. Μείωση του ωραρίου και αύξηση του βασικού μισθού στο ύψος των αναγκών, ώστε να υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας από τις οποίες οι εργαζόμενοι να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! 

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για εργασία με ανθρώπινες συνθήκες κόντρα στη λογική της επισφάλειας και της «απασχολησιμότητας».

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ! 

Διεκδικούμε επίδομα ανεργίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση, δωρεάν μεταφορές για όλους τους ανέργους. 


Το δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να δώσει φωνή σε όλο αυτό τον κόσμο που θέλει να σηκώσει κεφάλι και να αμυνθεί απέναντι στη άγρια επίθεση που εξαπολύουν εργοδότες και κυβερνήσεις. Να δώσει αγωνιστική διέξοδο στην οργή που συσσωρεύεται σε μεγάλα κομμάτια εργαζομένων που βλέπουν διαρκώς τα δικαιώματά τους να παραβιάζονται, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους (βλ. διεκδικήσεις εργαζομένων στο Φούρνο του Λάμπρου, στο ΙΜΧΑ κ.α.). Να συμβάλλει έτσι ώστε το εργατικό κίνημα να κάνει δική του υπόθεση το θέμα της ανεργίας και να προσπαθήσει να εκφράσει αυτό το τεράστιο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει πεταχτεί εκτός παραγωγής. Να αγωνιστεί έτσι ώστε οι διάσπαρτες αντιστάσεις να μετασχηματιστούν σε από τα κάτω προσπάθειες δημιουργίας σωματείων και σχημάτων σε χώρους που αυτά δεν υπάρχουν.

Καλούμε σε συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Λευκό Πύργο την Κυριακή 15.2 στις 6μμ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου