Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Δεν ήταν η «κακιά στιγμή», δεν ήταν «γραφτό του». Είναι μια αθλιότητα χωρίς τέλος.




Τις τελευταίες μέρες φάνηκε με τον πιο αποτροπιαστικό τρόπο η ασυδοσία της εργοδοσίας και οι ελλιπέστατες συνθήκες ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα με τον ντελιβερά στα
MIKEL του Κολωνού και τον χειριστή γερανοφόρου οχήματος στο Μέτρο Θεσσαλονίκης ήρθαν να προσθέσουν 2 ακόμα νεκρούς στη ήδη μεγάλη λίστα. Δυστυχώς η λίστα αυτή θα συνεχίσει να μεγαλώνει αν πρώτιστο καθήκον παραμείνει το κέρδος των εργοδοτών και των εταιριών-κολοσσών στον εκάστοτε κλάδο και οι έλεγχοι για ασφαλείς συνθήκες εργασίας θεωρούνται "εμπόδιο για την ανάπτυξη τους" και την "προσέλκυση επενδύσεων".
Αυτοί είναι οι «κύριοι» με τις γεμάτες τσέπες και τα ματωμένα χέρια! Όλοι αυτοί που μαζί με το δίδυμο ΕΕ-Κυβέρνηση προωθούν την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, γιγαντώνουν τις στρατιές ανέργων, αναγκάζουν όλους εμάς να κυνηγάμε το μεροκάματο του τρόμου, συχνά με αντάλλαγμα την ίδια μας τη ζωή.
Το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη διοίκηση του Μετρό Θεσσαλονίκης και των MIKEL που έβαψαν τα χέρια τους με αίμα. Δηλώνουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι δεν θα συνηθίσουμε τον θάνατο. Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας σαν εργαζόμενοι και σαν άνεργοι μέσα από σωματεία, συλλογικότητες και επιτροπές αγώνα. Γιατί μας πρέπει μία ζωή διαφορετική ανάλογα με τις ανάγκες και τα δυνατότητες της εποχής.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον επόμενο. Η ώρα του αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς είναι τώρα. Απαραίτητο πρώτο βήμα είναι η οργάνωση η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα στους χώρους δουλειάς.
  •  Όχι άλλο εργατικό αίμα στη μηχανή παραγωγής κερδών 
  •  Να πληρώσει η εργοδοσία για το νέο έγκλημα
  • Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς
  • Ανθρώπινοι ρυθμοί δουλειάς – Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου