Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Επιτέλους και στην Θεσσαλονίκη δωρεάν μετακίνηση ανέργων! - ΟΛΟΙ/ΕΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25/9 στις 11πμ στα ΓΡΑΦΕΙΑ του ΟΑΣΘ


Αποτέλεσμα εικόνας για οασθ
Τα τελευταία χρόνια οι άνεργοι στη Θεσσαλονίκη βρισκόμασταν απέναντι σε μια από τις πιο κραυγαλέες αδικίες, να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από το μηδενικό μας εισόδημα ολόκληρο εισιτήριο για τις μετακινήσεις με τον ΟΑΣΘ ή να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απειλή προστίμων στο 60πλάσιο της αρχικής αξίας του εισιτηρίου. Ακόμη, και μετά από το νόμο για τις δωρεάν μετακινήσεις ανέργων που πέρασε το 2015, το «ειδικό καθεστώς» του ΟΑΣΘ δεν αναγνώριζε το αυτονόητο δικαίωμα μας στη δωρεάν μετακίνηση.
Η απάντηση μας ήταν δυναμική, για αυτό και εμείς ως Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, εδώ και τρία χρόνια, συγκεντρωνόμασταν κάθε 23 του μήνα στα γραφεία του ΟΑΣΘ, για να πράξουμε το αυτονόητο, να διαγράψουμε τα πρόστιμα μας και να επιβάλουμε στην πράξη το δικαίωμα το οποίο μας στερούσαν. Βρισκόμασταν απέναντι στις αυθαιρεσίες του ΟΑΣΘ και συνεχίσαμε να κρατάμε ανοιχτό το ζήτημα των δωρεάν μετακινήσεων για όλους τους ανέργους, κόντρα στους εμπαιγμούς από πλευράς διοίκησης και Κυβέρνησης που αρνούνταν να επιλύσουν το ζήτημα. Όλοι μαζί καταφέρναμε αυτό που δεν μπορούσε να καταφέρει ο καθένας μόνος του.
Υστέρα από αγώνες τριών χρόνων, το δικαίωμα στη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων ισχύει και για μας. Αποτελεί πλέον κατάκτηση μας να μπορούν όλοι οι άνεργοι με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, το αποδεικτικό ανανέωσης και την ταυτότητα τους να κινούνται δωρεάν στην πόλη, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν εισιτήριο. Ταυτόχρονα, μπορούν να διαγράψουν με το αποδεικτικό της βεβαίωσης ανεργίας όλα τα προηγούμενα πρόστιμα που δέχτηκαν όσο ήταν άνεργοι κάνοντας ένσταση στα γραφεία του ΟΑΣΘ, καθώς και τα πρόστιμα που έχουν πάει στην εφορία.
Αποτέλεσμα εικόνας για οασθ
Παρ’όλα δεν τρέφουμε αυταπάτες για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης που παίζονται πάνω στις πλάτες μας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι γνωστή η τακτική εξυγίανσης δημόσιων οργανισμών, αποζημίωσης των μετόχων και μεταπώλησης τους, πόσο μάλλον μετά την ομοθυμία με την οποία συμφώνησε η Κυβέρνηση με τον Μακρόν για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μιας σειράς δημόσιων αγαθών.
Εμείς θα βρισκόμαστε σε συνεχή ετοιμότητα και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μην γίνει βήμα πίσω από τη δωρεάν μετακίνηση, για να μπορέσουμε μαζί να δράσουμε απέναντι σε οποιοδήποτε πρόβλημα, όπως κάναμε τα 3 προηγούμενα χρόνια. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για πραγματικά δημόσιες συγκοινωνίες, συχνά δρομολόγια, λεωφορεία σε καλή κατάσταση, χωρίς αυθαιρεσίες ελεγκτών. Ακόμη περισσότερο, θεωρούμε πως όσοι δουλεύουν σε επισφαλείς συνθήκες, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με ελάχιστες ώρες την μέρα ή λίγες μέρες την βδομάδα, για μισθούς πείνας, δεν μπορεί να αναγκάζονται να πληρώνουν το δυσβάσταχτο ποσό του εισιτηρίου. Για αυτό το λόγο και για να διασφαλίσουμε την οριστική διαγραφή όλων των προηγουμένων προστίμων, θα ξαναβρεθούμε τη Δευτέρα στις 25 Σεπτέμβρη στα γραφεία του ΟΑΣΘ να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην μετακίνηση για όσους τα βγάζουν πέρα με δυσκολία και βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ…

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25/9 στις 11πμ στα ΓΡΑΦΕΙΑ του ΟΑΣΘ(Μπότσαρη με Παπαναστασίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου