Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση για τα πρόστιμα σε ανέργους απ τον ΟΑΣΘ

Αποτέλεσμα εικόνας για οασθ

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου ως Δίκτυο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη παρέμβασή μας στον ΟΑΣΘ προκειμένου να απαιτήσουμε από την νέα διοίκηση του οργανισμού να διαγράψει άμεσα όλα τα πρόστιμα ανέργων που έχουν κατατεθεί στον οργανισμό από προηγούμενες παρεμβάσεις του Δικτύου και τα οποία εκκρεμούσαν τέσσερις μήνες μετά.

Είναι γεγονός ότι πλέον δεν κόβονται νέα πρόστιμα σε ανέργους από τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ. Αυτή η κατάκτηση για το πλέον οικονομικά εξαθλιωμένο κομμάτι της πόλης μας ήταν προϊόν συνεχούς τριετούς αγώνα που έδωσε το Δίκτυο και άλλοι/ες συναγωνιστές/ριες για δωρεάν αστικές μετακινήσεις με παράλληλη διαγραφή των προστίμων των ανέργων.

Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι η νέα διοίκηση, κυβερνητικά διορισμένη, καθυστερεί αδικαιολόγητα τη διαγραφή των κατατιθεμένων από τον Μάιο προστίμων, με αποτέλεσμα ορισμένοι άνεργοι να τα πληρώνουν από φόβο μην πάνε στην εφορία. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο οργανισμός αρνείται να συμπεριλάβει σε αυτήν τη διαδικασία πρόστιμα που γράφτηκαν πριν από το 2013. Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η προ ολίγου ημερών καταδικαστική απόφαση συναγωνιστή που, όντας άνεργος το 2011, δεν πλήρωσε εισιτήριο  (μην έχοντας την οικονομική δυνατότητα αλλά και διαμαρτυρόμενος για τις τότε αυξήσεις), δέχτηκε τον τραμπουκισμό των μπράβων-ελεγκτών του ΟΑΣΘ και με την κάλυψη της αστυνομίας συρόταν στα δικαστήρια μέχρι προ ολίγων ημερών (6,5 χρόνια μετά) από τον οργανισμό!

Αποτέλεσμα εικόνας για ελεγκτες οασθ

Απαιτούμε από τη νέα διοίκηση του οργανισμού να διαγράψει άμεσα και τα υπόλοιπα πρόστιμα των ανέργων και των οικονομικά αδύναμων που εκκρεμούν, ασχέτως της χρονολογίας τους και να προχωρήσει στην επιστροφή χρημάτων όσων ανέργων πλήρωσαν πρόστιμο, όπως δεσμεύτηκε. Παράλληλα, απαιτούμε να μετακινούνται δωρεάν και όλοι όσοι έχουν τόσο χαμηλές αμοιβές που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και παρόλα αυτά ο οργανισμός απαιτεί να πληρώνουν κανονικά εισιτήριο.


Ήδη μετά την παρέμβασή μας, διαγράφησαν όλα τα πρόστιμα του τελευταίου Καλοκαιριού. Ωστόσο, δηλώνουμε ότι καμία προφορική δέσμευση δεν μας καθησυχάζει και θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και αγώνα ώστε να εξασφαλιστεί η δημόσια και δωρεάν μετακίνηση των πολιτών και ειδικά όσων δεν μπορούν σήμερα να ανταποκριθούν στα ακριβά εισιτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου