Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Δεν χαρίζουμε τη ζωή μας, 14/12 βγαίνουμε στο δρόμο! Όλοι/ες στις 10:30 στην Καμάρα!


H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει για το δικό της success story, δηλώνοντας ότι «είναι επιτυχία που οι άνθρωποι δεν τρώνε από τα σκουπίδια» και ότι από τον καινούριο χρόνο «βγαίνουμε από τα μνημόνια». H 3η αξιολόγηση και τα μέτρα που αυτή φέρνει φαίνονται να περνάνε στα ψιλά... Μέτρα που θα εντείνουν ακόμα περισσότερο την επίθεση απέναντι σε εμάς που ήδη έχουμε πληρώσει και με το παραπάνω τα σπασμένα για την κρίση τους. 

Αποτέλεσμα εικόνας για apergia

Τα ψέματα για τους πλειστηριασμούς που “θα χτυπούσαν μόνο τις περιουσίες των πλουσίων” διαλύθηκαν γρήγορα σαν πύργος από τραπουλόχαρτα! Μόνο κάτω από την πίεση του κόσμου, που έδινε τη μάχη για μήνες στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας για να διασώσει το σπίτι του, μπήκε φραγμός στην επιχειρούμενη αρπαγή λαϊκής περιουσίας και κατοικίας. Τώρα θέλουν να συνεχίσουν την επίθεση με την προσπάθεια για διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Κάθε αλλαγή στις μορφές απασχόλησης είναι προς το χειρότερο για μας. Προωθούνται συμβάσεις μηδενικών ωρών, mini-jobs και άλλες νέες μορφές εργασίας που καταργούν κάθε έννοια μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα. Διαλύουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, γιατί θέλουν να μας κάνουν να δουλεύουμε με ακόμα πιο ευέλικτες και επισφαλείς συνθήκες, με χαμηλότερους μισθούς, μέσα σε μια γκρίζα ζώνη ανακυκλούμενης μισο-ανεργιας και μισο-εργασίας. 


Κομβικό ρόλο σε αυτό έρχονται να παίξουν τα προγράμματα ΟΑΕΔ- ΕΣΠΑ που από την μία θέτουν εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια στους ανέργους προκειμένου να μπορούν να παίρνουν έστω και αυτό το ελάχιστο επίδομα ανεργίας και απ’ την άλλη περιορίζουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των δικαιούχων με διάφορα «κόλπα». Παράλληλα επιδοτούν τους εργοδότες να δημιουργούν κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας χωρίς κανένα δικαίωμα. Με μορφές απασχόλησης όπως τα κοινωφελή προγράμματα προσπαθούν να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με το ελάχιστο δυνατό κόστος, κάτι που οδηγεί μέχρι και σε θανάτους (2 νεκροί στον Δήμο Ζωγράφου μέσα σε πέντε μήνες!)
Αποτέλεσμα εικόνας για διαδηλώσεις

Στις προσπάθειες των εργαζομένων για οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, η κυβέρνηση με βάση τις επιταγές Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ και προκειμένου να κλείσει η 3η αξιολόγηση έφερε μέσα στην νύχτα νομοσχέδιο που στην πραγματικότητα απαγορεύει τις απεργίες, απαιτώντας την συμμετοχή του 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, το οποίο απέσυρε –προσωρινά- μετά την άμεση κινητοποίηση πρωτοβάθμιων σωματείων. Πρόκειται εν ολίγοις για ένα μέτρο που στην πραγματικότητα καταργεί το δικαίωμά μας να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας! Με αυτόν τον τρόπο χτυπάνε τα μαζικά πρωτοβάθμια σωματεία και τον μαχητικό συνδικαλισμό, την ώρα μάλιστα που οι γραφειοκρατικές ηγεσίες των ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ δεν λένε τίποτα επί του θέματος- εξάλλου νωπή ήταν η μνήμη από το ΝΑΙ του δημοψηφίσματος και τη στάση τους σε άλλες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις το προηγούμενο διάστημα. 

Η εμπέδωση μιας λογικής ήττας και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική δεν μας βοηθά να βελτιώσουμε την κατάσταση, αντίθετα μια αγωνιστική λογική που θα σπάει την αδράνεια μπορεί και πρέπει να είναι η λύση. Η απεργία την Πέμπτη 14/12 πρέπει να μετατραπεί από κάτι εθιμοτυπικό σε στιγμιότυπο αυτής της αντεπίθεσης. Να συντονιστούμε με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια που θα βρίσκονται στο δρόμο εκείνη την ημέρα, κόντρα σε λογικές ξεπουλημένου και γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Να δείξουμε το μπόι μας απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας και τις αντιλαϊκές- αντεργατικές πολιτικές. Γιατί μας αξίζει, και θα παλέψουμε για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 10:30 πμ στην ΚΑΜΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου